Grafisch ontwerp made in Oss.

 

Ik voel me regelmatig een bevoorrecht mens. Ik heb van mijn hobby en passie mijn werk mogen maken. Doordat ik als klein manneke samen met mijn vader aan de eettafel uit de boeken van Disney aan het natekenen was werd het eerste zaadje geplant. Hierdoor leerde ik steeds beter tekenen waarna ik een eigen stijl ontwikkelde. De basis voor mijn verdere interesse in grafisch ontwerp.

 

Van werk naar vrijwilligerswerk.

 

Over het tot stand komen van Thijssen Grafische Vormgeving en Webdesign heb er al verteld op mijn home pagina. Hierdoor heb ik veel kunnen leren. In 2014 stond ik met mijn prille gezinnetje op de eerste editie van het Food Festival in Oss. Hierdoor werd ik ontzettend geprikkeld. Alles klopte die dag, het weer de mensen de sfeer. Waardoor ik dacht “Dit wil ik meer.”

“Niet klagen maar dragen.”

 

De klager ben ik nooit geweest. Maar doordat ik op het Food Festival stond kwam bij mij het besef dat ik een actieve rol in wilde nemen in het nog meer creëren van wat ik toen beleefde. Ossenaren blij en trots maken op hun stad. De avonduren vulde ik al met grafisch ontwerp voor Oss. In 2014 besloot ik die extra inkomsten via Thijssen Grafisch Vormgeving en Webdesign op een lager pitje te zetten en claimde de url hartvooross.nl.

 

Hart Voor Oss

 

In 2014 starte ik hartvooross.nl waarbij ik niet meer vertelde dan: Ik ben Roy, grafisch ontwerper met enige ervaring en als jij een idee hebt dat Oss een warm hart toedraagt heb jij iemand die het grafisch ontwerp daarvoor op zich wil nemen. Enkele jaren later zijn we waar we zijn en staat er een stichting waar ik ontzettend blij mee ben. Doordat ik deze stap heb gezet heb ik weer ontzettend veel geleerd. Ik denk dat ik zelfs hierdoor tot nu het meeste heb geleerd in mijn leven tot nu toe. Dit stukje heb ik geschreven in februari 2021.

Blijf leren.

 

Doordat ik in het vrijwilligersleven ben gerold heb ik heel veel mogen leren. Leren blijf je elke dag. Nu ik 40 ben, vader ben, heb ik meer dan ooit het besef en de drang om aankomende jeugd te blijven begrijpen. “Ach die jeugd.” Hoor je vaak en al snel vliegen de vergelijken met de zelf opgedane ervaring je om de oren. Maar de echte oprechte wil om de jeugd  en hun keuzes en leefwijze te doorgronden en te begrijpen mis ik vaak. Blijf leren, blijf open staan.

Rockronde Oss

Het eerste project met Hart Voor Oss. Binnenkort vertel ik hier meer over.

Bourgondival Van Streek

Één van de eerste project van Hart Voor Oss. Vanuit de samenwerking van Leuke Bands (destijds van Rob Wijnhoud en Thijs van Dam) en Hart Voor Oss ontstond de stichting Hart voor Live Muziek.

Ossy Deel 1 "Welkom Ossenaartje"

In 2016 bracht Hart Voor Oss het kinderboekje Ossy Deel 1 “Welkom Ossenaartje” uit.

Webshop van Hart Voor Oss al eens bezocht? #trotsoposs