Grafische vormgeving in Oss, in alles.

 

In mijn vorige verhaal heb ik uitgelegd hoe grafisch vormgeving mijn leven binnen is komen wandelen. Waardoor ik uiteindelijk ook het vrijwilligersleven in Oss ben ingerold. Doordat ik in 2014 mijn stichting Hart Voor Oss ben gestart heb ik ontzettend veel mogen leren. Hierdoor ben ik ook met ontzettend veel leuke, mooie en interessanten mensen in aanraking gekomen. Waardoor ik ook weer veel grafische vormgeving heb mogen invullen binnen Oss.

 

Wil jij de grafische vormgeving doen voor de Rockronde Oss?

 

Die vraag werd mij vrij snel gesteld nadat ik Hart Voor Oss was gestart. Waardoor ik samen met Rob Wijnhoud, Mark Heesbeen en Thijs van Dam aan een tafel zat bij Thijs thuis. Meteen was er die klik meteen de juiste energie.

5 jaar Rockronde Oss volgde. Totdat we tegen Corona aanliepen. Wat in het vat zit verzuurt niet. Oss heeft nog een knallende en rockende editie van de Rockronde Oss te goed.

 

5 jaar lang dus de grafische vormgeving mogen invullen van de Rockronde Oss. FAN-TAS-TISCH mooie periode. In die tijd werden we als groep jonge honden uitgenodigd bij De Kracht Van Oss in de Weverij. Hier deed Thijs van Dam ons idee rondom de Rockronde Oss uit de doeken. Nadat Thijs zijn presentatie had afgerond kwam Peter Kentie aan het woord. Destijds en terwijl ik dit schrijf ook nog steeds de man achter de city marketing van Eindhoven. Zijn presentatie heeft heel veel met mij gedaan.

 

Niet alleen maar grafische vormgeving.

 

Waar grafische vormgeving de basis was werd social media steeds belangrijker. Hierdoor werd mijn interesse al snel uitgebreid doordat ook animatie steeds meer in opkomst was. Een eenvoudige visual zette de scroll duim van de gemiddelde mens al niet meer stil. Hierdoor heb ik mezelf een eenvoudige basis After Effects eigen gemaakt. Een verbreding binnen mijn vakgebied die ik nog op de dag van vandaag aan het ontwikkelen ben.

En de aftermovie?

 

Film weer een andere discipline. Ja ook kei leuk om te doen. “We zien wel, ik zoek het uit, komt goed!” Tjonge wat heb ik mogen leren tot dusver en dat alles ook nog eens onder het gezelschap van toffe mensen. Waardoor vreemde kennissen werden en kennissen vrienden.

 

De mensen om je heen zijn zo belangrijk. Hierop heb jij de eindregie. Zorg voor positiviteit om te heen. Maak korte metten met negativiteit. Het leven is te kort om mensen om je heen te hebben die je alleen maar energie kosten. Omring je met mensen die je juist energie opleveren. In Corona tijd heb ik sowieso één ding geleerd: Leven zonder depressie is al een groot goed, gezegend zijn de optimisten.

Rockronde Oss

Het eerste project met Hart Voor Oss. Binnenkort vertel ik hier meer over.

Bourgondival Van Streek

Één van de eerste project van Hart Voor Oss. Vanuit de samenwerking van Leuke Bands (destijds van Rob Wijnhoud en Thijs van Dam) en Hart Voor Oss ontstond de stichting Hart voor Live Muziek.

Ossy Deel 1 "Welkom Ossenaartje"

In 2016 bracht Hart Voor Oss het kinderboekje Ossy Deel 1 “Welkom Ossenaartje” uit.

Webshop van Hart Voor Oss al eens bezocht? #trotsoposs